in

andy vt's tools & blog

automating lazy

Updated DTB and now comskip not working

Last post Sun, Mar 7 2010 7:25 AM by sccrgoalie1. 12 replies.
Page 1 of 1 (13 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Thu, Oct 22 2009 3:29 PM

    • inkuyo
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Sat, Aug 25 2007

    Updated DTB and now comskip not working

    I have done this 3 times.  Uninstall/manually uninstall (verify) & reinstall.  It seems that Comskip is creating the XML files but that the files in the c:windows/assembly folder are not there.

    Any ideas?

    I have followed the directions on this page: http://babgvant.com/Wiki/view.aspx/DVRMSToolbox/Commercial_Skip_Addin/TroubleShootingCommercialSkip

  • Mon, Oct 26 2009 11:24 AM In reply to

    • babgvant
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Tue, Oct 3 2006
    • United Kingdom

    Re: Updated DTB and now comskip not working

    following the steps nets a result; what was the result?

    did you install the addin appropriate for your system?

  • Wed, Oct 28 2009 2:47 PM In reply to

    • inkuyo
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Sat, Aug 25 2007

    Re: Updated DTB and now comskip not working

    In the mean time I went back to 1.2.1.3 and it works.

    I chose not to install show analyzer because comskip has worked great for me.

    does comskip need to be installed seperately now?

  • Fri, Oct 30 2009 7:48 PM In reply to

    Re: Updated DTB and now comskip not working

    inkuyo:
    does comskip need to be installed seperately now?
    This. Showanalyzer was killing my machine so I figured I'd try comskip for the time being until Showanalyzer is fixed.
  • Sat, Oct 31 2009 2:01 PM In reply to

    Re: Updated DTB and now comskip not working

    I managed to get everything working on Win7 X64 RTM with DVRMSToolbox 1.2.1.9, the 64-bit DTBAddin1003 and ShowanalyzerSuite beta dated 10/22/09 - well almost...  The commercial skip and XML file detection works fine from the MCE machine, but not from extenders.  Has anyone found the trick to making commercial skip work from an extender?

    Filed under: , ,
  • Sat, Oct 31 2009 3:31 PM In reply to

    • babgvant
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Tue, Oct 3 2006
    • United Kingdom

    Re: Updated DTB and now comskip not working

    http://babgvant.com/blogs/andyvt/archive/2009/10/28/commercial-skipping-on-windows-7-media-center.aspx
  • Sat, Oct 31 2009 3:43 PM In reply to

    Re: Updated DTB and now comskip not working

    The question remains... Does Comskip need to be installed separately?
  • Sun, Nov 1 2009 8:17 AM In reply to

    Re: Updated DTB and now comskip not working

    Open DVRMStoMPEGSettings from DVRMSToolbox in START Menu

    Select Frind Commercials in DVRMS- then Edit Profile

    Select Find Commercials in File- then Configure

    UNCHECK UseDefaultSettings

    Select Comskip from CommercialAnalyzer drop-down

    Also find more info on Comskip, including Early ACcess here: http://www.kaashoek.com/comskip/

  • Tue, Nov 3 2009 7:30 AM In reply to

    Re: Updated DTB and now comskip not working

    After adding the registry key, I can now use commercial skip - Thanks Andy. 

    However, I am finding this version to be very unstable.  If I freshly boot, all is good, however, if I leave the MCE box on for a day and then access a show that has no commercial skip XML file, I am not prompted whether to create one.  If I kill all of the EH* services and restart mediacenter (no reboot), I then get prompted again.  It is like the service just stops working.  I have looked for a log in %PUBLIC% that may be of help, but nothing is jumping out at me.

    Suggestions?

  • Fri, Nov 6 2009 11:46 AM In reply to

    • inkuyo
    • Top 100 Contributor
    • Joined on Sat, Aug 25 2007

    Re: Updated DTB and now comskip not working

     Okay, I re-installed the latest version.  And I installed the add-in for Vista x86. Commericals are skipping, BUT now I cannot toggle skipping on and off.  Previously I have mapped the toggle to the END key. Any ideas?

  • Fri, Nov 6 2009 3:53 PM In reply to

    Re: Updated DTB and now comskip not working

    For my remote the * is mapped to the Print key.  I set both "skip on key" and "skip off key" to "print" so I can use a single key to toggle it.  I am using an Xbox 360 remote.

  • Sun, Mar 7 2010 3:00 AM In reply to

    • Marsin
    • Not Ranked
    • Joined on Sun, Mar 7 2010

    Re: Updated DTB and now comskip not working

    Having similiar problem.

    Running Vista 32 bit with TV pack (VMC 6.1.1000.18307).  Installed DVRMST Version 1.2.2.0. first time installation

    XML files created but WMC addin not working. No files in assembly folder. Reinstalled DTB several times as per blog fix. No result. 

    Found references to additional addin, tried to install  VistaDTBAddinX86.msi and get "Vista x86 addin was not designed for this version of Windows Media Center" Naturally attempts to install the 64 bit version also fails with"This installation package is not supported by this processer type"

    How to install the "appropriate addin"?

     

    Filed under:
  • Sun, Mar 7 2010 7:25 AM In reply to

    Re: Updated DTB and now comskip not working

    The DTB addin does not work with the TV pack either downgrade to vista prior to the TVPack or upgrade to Win 7.

Page 1 of 1 (13 items)
@2008 andy vt
Powered by Community Server (Non-Commercial Edition), by Telligent Systems